Tuintrends van 2021

Langzaam bewegen we ons naar langere en lichtere dagen, oftewel: het voorjaar is in aantocht! Bij ons kriebelen die groene vingers als nooit tevoren. In de tuintrends van 2021 vind je dan ook heel veel groen. Ook zie je veel weelderige en natuurlijke materialen, aardse kleuren, inheemse planten en er is heel veel ruimte voor creativiteit. Binnen wordt buiten en andersom. Dit jaar is het gras niet groener bij de buren, maar in je eigen tuin. Dus hup, tegels eruit, planten erin. En daarna lekker relaxen in je nieuwe tuinset natuurlijk.

ÉÉN MET DE NATUUR | DE TUIN ZOALS ‘IE HOORT TE ZIJN

De natuur in de tuin verwelkomen, klinkt misschien logisch, maar is het niet. Onze tuinen kunnen namelijk nog een stuk groener, wilder en natuurlijker. Dus zeg je tegels gedag en omarm gras, beestjes en planten. Wat past daar beter bij dan tuinaccessoires van natuurlijke en duurzame materialen zoals bamboe, rotan en (duurzaam) hout? Deze materialen waren al niet meer weg te denken uit ons interieur, maar ook buiten zijn ze dit voorjaar onmisbaar.

BINNENSTEBUITEN | GOOI DIE DEUREN OPEN!

De eerste zonnestralen geven het teken: hoogste tijd om de deuren open te gooien en ons naar buiten te verplaatsen! Dat ‘buiten’ hoeft helemaal niet los van ons huis en interieur te staan: tegenwoordig is de tuin het verlengstuk van onze woonkamer. Wel zo mooi om binnen en buiten te matchen. Door kleuren, patronen, materialen en stijl te kopiëren vorm je gemakkelijk één mooi geheel. Denk bijvoorbeeld aan tafels met kruispoten, leuke koffiesetjes, en kleine bankjes en tafels in verschillende modellen – kan allemaal zowel binnen als buiten.

HOOGVLIEGERS | WE GAAN DE HOOGTE IN

Voorlopig kunnen we nog even niet in de lampen hangen op een festival, verjaardagsfeest of familiereünie. Maar dat wil niet zeggen dat we in onze eigen tuin geen feestje kunnen bouwen: we gaan de hoogte in en hangen de lampjes buiten! Get wild! Denk aan lampioenen en papieren lampen, maar hang ook planten op aan bijvoorbeeld de muur. En wat dacht je van een harmonica doek voor wat schaduw – daarmee creëer je in één klap het echte vakantie en festivalgevoel. Ogen dicht en even net doen alsof je je op Open Air of op Ibiza bevindt, gewoon in eigen tuin.