CHRISTMAS WORLD 2021

De grootste kersthow van Europa: Christmas World 2021 is geopend! Waan je door een bos vol kerstbomen, kijk je ogen uit bij alle twinkelende kersthuisjes en laat je betoveren door ons thema ‘Het Hotel’ op de roltrap naar de kerst- en sfeerafdeling. Tot 31 december exclusief te zien bij Intratuin Duiven.

> Lees alles over onze kerstshow

Video's Christmas World 2021

Een kijkje achter de schermen

Het opbouwen van de kerstshow is altijd een grote klus. In ongeveer 6 tot 8 weken tijd zetten wij weer elk jaar de hele winkel op zijn kop om ingericht te worden tot grootste kerstshow van Nederland. Dit jaar, op 9 oktober was het zover. Bekijk hier hoe het er aan toeging!

> Lees alles over onze kerstshow

KERSTSHOWS DOOR DE JAREN HEEN

VERWONDERLAND ‘HET HOTEL’

Het thema ‘Het Hotel’ van 2021 stond grotendeels in het teken van zwart, goud en cerise! Een echte Hotel Chique vibe met zwarte hangers, ornamenten en decoraties. De roltrap was gedecoreerd met gekke magische wezens, sierlijke pluimen, Parijse taferelen en schitterende kroonluchters. Eenmaal boven kon je dwalen langs de op kleur gesorteerde kersthangers, notenkrakers en disney’s magische kerstfiguren. Er was zelfs een Disney kasteel van wel 8 meter hoog!

Uiteraard konden de Lemax kersthuisjes afdeling, het Candy Land thema, het kerstbomenbos, de Dijk Natural Collections, de XXL Countryfield Christmas shop, de luxueuze shop-in-shop van Light&Living en de binnen- en buitenverlichting shop niet ontbreken tijdens Christmas World 2021.

WELKOM IN VERWONDERLAND

Hier ergens ver, ver vandaan. Lag het magische Verwonderland. Het was een ijskoude winterdag. De kou was dit jaar al vroeg binnengetrokken. Hansje Peperkoek, de vrolijkste bewoner van het dorp, was klaar om met zijn vrienden op weg te gaan met de arrenslee naar het Kasteel. De tocht was lang en vooral bijzonder. Zelfs het noorderlicht werd aangepast door de wonderbaarlijke kleuren van iedereen die naar het feest ging. Maar plots.. de wind kwam op! Hansje waaide weg en viel uit de slee… Gelukkig werd zijn val gebroken door de grote bomen van het Frozen Forest. Hij was terecht gekomen in het koude bos aan de rand van Verwonderland. Bedroeft en verdwaald liep hij tussen de grote bomen. Hansje was verkleund en tot op het deeg koud geworden. Maar daar ineens.. zag hij in de verte een lichtpuntje! Hij begon de heerlijke geuren van het feestmaal te ruiken. Snel liep Hansje door. De poort stond al open! Hansje werd overdonderd met liefde, warmte en een heerlijk feestmaal.

HET MYSTERIE VAN VLECHTORIA

Welkom in een bizar en mysterieus stukje geschiedenis. Het was december 1788 de koudste maand sinds tientallen jaren. Temperaturen daalden tot ver onder het vriespunt. Er stond al weken een ijzige Noorderwind. De touwvechterij die door de dorpsbewoners Vlechtoria werd genoemd, kraakte in haar voegen. De kou was zo ondragelijk dat de bewoners het kleine dorp verlieten. En er nooit meer terug keerde.

Eén jaar na de onheilspellende winter. Ontstond er door het heldere maandlicht weer leven in Vlechtoria. In een korte tijd raakte de wijde omgeving rondom de fabriek overwoekerd met groen. Een paradijs die op een dag werd ontdekt door paar kleine kolibries. In de korte tijd die daarop volgde verzamelde zich hier duizenden kolibries. Voor verse nectar, de zuurstofrijke lucht en een slaapplek in een grote boom.

Elke nacht als de maan weer helder schijnt. Vliegen de kolibries naar de grote holle boom in het midden van het paradijs. Het moment waarop op onverklaarbare wijze de oude fabriek weer gaat bewegen. De nectar die de kolibries in het paradijs hebben verzameld wordt in de fabriek omgezet in heerlijke geuren. Samen met de lichtgevende touwen en laaghangende mist zorgt dit voor een bijzonder spektakel. Een mysterie dat helaas maar drie maanden per jaar is te zien. Als een ode aan de bijzondere geschiedenis van Vlechtoria.

DE BETOVERENDE WERELD VAN DE VERLICHTE LOTUS

In Engeland staat een oude kas genaamd de Key Garden. In de kas groeit de lotus Victoria Amazonica. De grootste in zijn soort. Een bijzondere bloem die alleen ‘s nachts bloeit. Maar twee nachten achter elkaar laat zij haar bloem zien onder de sterren. De eerste nacht hemel wit. En de tweede nacht roze en heerlijk geurend. De grootste bloem ter wereld wordt daarna weer aan het oog onttrokken door haar reusachtige bladeren.

EEN BOTANISCH SPROOKJE

Volg de lichtjes naar de volgende wereld. In het water vind je de sleutels die je door het botanische sprookje zullen leiden. En ga mee op een reis naar een hele bijzondere kerst.

STEL JE VRAGEN OVER ONZE KERSTSHOW

Heb je een vraag? Wij hebben de meest gestelde vragen voor je op een rij gezet: over ons assortiment, productvragen, aankopen, onze faciliteiten en de openingstijden. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op, zodat we je verder kunnen helpen.

Neem direct contact op

CORONA EN ONZE KERSTSHOW

Voor onze kerstshow en winkel hoef je niet te reserveren en je hoeft geen corona-toegangsbewijs en/of negatieve test te laten zien. Echter als je gebruik wilt maken van onze horeca dan zijn wij verplicht je Corona QR-code te scannen. Toiletten blijven vrij toegankelijk ook zonder corona-toegangsbewijs. Lees hier verder alles wat je moet weten.