CHRISTMAS WORLD 2022

Het is bijna zover! De grootste kerstshow van Europa: Christmas World 2022 opent op 8 oktober!
Wandel door een bos vol kerstbomen, kijk je ogen uit bij alle twinkelende kersthuisjes en laat je betoveren door ons thema ‘De Straat van Verwondering’ op de roltrap!

> Lees alles over onze oude kerstshows

Voorproefjes om in de kerstsfeer te komen

De opbouw van onze kerstshow, de grootste kerstshow van Europa, is in volle gang, maar daaromheen gebeurt natuurlijk nog veel meer. Hier houden we je op de hoogte van alles wat met onze kerstshow te maken heeft, zodat je niets hoeft te missen!
Volg ons ook op Facebook, Instagram of YouTube voor nog meer previews en gave kerstcontent.

Veel kijkplezier en tot snel bij Intratuin Duiven!

De kersthuisjes afdeling opent dit weekend!

29-09-2022

De kersthuisjes afdeling opent dit weekend! Kom gezellig door onze minidorpen wandelen en begeef je onder andere in de Efteling, boven op een berg, bij de Elfstedentocht of in Spookytown!

de straat van verwondering

27-09-2022

Het thema van dit jaar is ‘De Straat van Verwondering’. Stel je prachtige oude straten vol met herenhuizen voor. Achter de ramen branden warme lichten van kaarsen en overal op de straat zie je kerstbomen, fonkelende lichtjes en de prachtigste ornamenten.

Kom je vanaf 8 oktober laten betoveren op de grootste kerstshow van Nederland hier in Intratuin Duiven!

Nog maar heel even...

23-09-2022

Het is nu echt bijna zover! Volgend weekend openen de kerstminiaturen al en een week later opent de hele kerstshow!

Maar kom gerust van tevoren al een rondje lopen, want zelfs nu voel je al de gezellige kerstsfeer overal om je heen!

kerst update!

15-09-2022

Nog maar een paar weekjes en dan opent Christmas World 2022 in Intratuin Duiven! Het thema dit jaar is ‘De Straat van Verwondering’. Kun jij je al inbeelden wat voor betoverende dingen je hier gaat zien?

De kestminiaturen openen al op 1 oktober, dus kom deze van tevoren al bewonderen!

We bouwen door!

01-09-2022

Met een groot team bouwen we elke dag aan de kerstshow, waardoor we zo snel vooruitgang boeken dat je het bijna niet gelooft! Hier een sneak peek van hoe het bouwen eraan toe gaat.

Dagmar

Intratuin Duiven in de krant

30-08-2022

“Buiten vallen de mussen van de hitte van het dak, maar bij Intratuin in Duiven is de inrichting van de kerstshow al weer begonnen.” – de Gelderlander

Ook dit jaar hebben verschillende kranten een leuk artikel over ons geschreven! Je vindt ons onder andere terug in de Gelderlander en het AD.

Christmas World 2022!

27-08-2022

Eindelijk is het weer zover! De opbouw van de kerstshow is inmiddels in volle gang, dus hier alvast een sneak peek!
1 oktober begint de verkoop van de kersthuisjes en 8 oktober opent de hele kerstshow!
Wie neem jij binnenkort mee?

BELANGRIJKE INFORMATIE

Christmas World is van 08-10-2022 t/m 31-12-2022 te bezoeken.
Openingstijden en verwachte drukte

De Proeftuin biedt je mogelijkheid om even te ontspannen na een belevingsreis door onze prachtige kassen.
Restaurant

Plan je route naar Intratuin Duiven.
Adres en route

STEL JE VRAGEN OVER ONZE KERSTSHOW

Heb je een vraag? Wij hebben de meest gestelde vragen voor je op een rij gezet: over ons assortiment, productvragen, aankopen, onze faciliteiten en de openingstijden. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op, zodat we je verder kunnen helpen.

Neem direct contact op

KERSTSHOWS DOOR DE JAREN HEEN

VERWONDERLAND ‘HET HOTEL’

Het thema ‘Het Hotel’ van 2021 stond grotendeels in het teken van zwart, goud en cerise! Een echte Hotel Chique vibe met zwarte hangers, ornamenten en decoraties. De roltrap was gedecoreerd met gekke magische wezens, sierlijke pluimen, Parijse taferelen en schitterende kroonluchters. Eenmaal boven kon je dwalen langs de op kleur gesorteerde kersthangers, notenkrakers en disney’s magische kerstfiguren. Er was zelfs een Disney kasteel van wel 8 meter hoog!

Uiteraard konden de Lemax kersthuisjes afdeling, het Candy Land thema, het kerstbomenbos, de Dijk Natural Collections, de XXL Countryfield Christmas shop, de luxueuze shop-in-shop van Light&Living en de binnen- en buitenverlichting shop niet ontbreken tijdens Christmas World 2021.

WELKOM IN VERWONDERLAND

Hier ergens ver, ver vandaan. Lag het magische Verwonderland. Het was een ijskoude winterdag. De kou was dit jaar al vroeg binnengetrokken. Hansje Peperkoek, de vrolijkste bewoner van het dorp, was klaar om met zijn vrienden op weg te gaan met de arrenslee naar het Kasteel. De tocht was lang en vooral bijzonder. Zelfs het noorderlicht werd aangepast door de wonderbaarlijke kleuren van iedereen die naar het feest ging. Maar plots.. de wind kwam op! Hansje waaide weg en viel uit de slee… Gelukkig werd zijn val gebroken door de grote bomen van het Frozen Forest. Hij was terecht gekomen in het koude bos aan de rand van Verwonderland. Bedroeft en verdwaald liep hij tussen de grote bomen. Hansje was verkleund en tot op het deeg koud geworden. Maar daar ineens.. zag hij in de verte een lichtpuntje! Hij begon de heerlijke geuren van het feestmaal te ruiken. Snel liep Hansje door. De poort stond al open! Hansje werd overdonderd met liefde, warmte en een heerlijk feestmaal.

HET MYSTERIE VAN VLECHTORIA

Welkom in een bizar en mysterieus stukje geschiedenis. Het was december 1788 de koudste maand sinds tientallen jaren. Temperaturen daalden tot ver onder het vriespunt. Er stond al weken een ijzige Noorderwind. De touwvechterij die door de dorpsbewoners Vlechtoria werd genoemd, kraakte in haar voegen. De kou was zo ondragelijk dat de bewoners het kleine dorp verlieten. En er nooit meer terug keerde.

Eén jaar na de onheilspellende winter. Ontstond er door het heldere maandlicht weer leven in Vlechtoria. In een korte tijd raakte de wijde omgeving rondom de fabriek overwoekerd met groen. Een paradijs die op een dag werd ontdekt door paar kleine kolibries. In de korte tijd die daarop volgde verzamelde zich hier duizenden kolibries. Voor verse nectar, de zuurstofrijke lucht en een slaapplek in een grote boom.

Elke nacht als de maan weer helder schijnt. Vliegen de kolibries naar de grote holle boom in het midden van het paradijs. Het moment waarop op onverklaarbare wijze de oude fabriek weer gaat bewegen. De nectar die de kolibries in het paradijs hebben verzameld wordt in de fabriek omgezet in heerlijke geuren. Samen met de lichtgevende touwen en laaghangende mist zorgt dit voor een bijzonder spektakel. Een mysterie dat helaas maar drie maanden per jaar is te zien. Als een ode aan de bijzondere geschiedenis van Vlechtoria.

DE BETOVERENDE WERELD VAN DE VERLICHTE LOTUS

In Engeland staat een oude kas genaamd de Key Garden. In de kas groeit de lotus Victoria Amazonica. De grootste in zijn soort. Een bijzondere bloem die alleen ‘s nachts bloeit. Maar twee nachten achter elkaar laat zij haar bloem zien onder de sterren. De eerste nacht hemel wit. En de tweede nacht roze en heerlijk geurend. De grootste bloem ter wereld wordt daarna weer aan het oog onttrokken door haar reusachtige bladeren.

EEN BOTANISCH SPROOKJE

Volg de lichtjes naar de volgende wereld. In het water vind je de sleutels die je door het botanische sprookje zullen leiden. En ga mee op een reis naar een hele bijzondere kerst.