CHRISTMAS WORLD 2021

Het duurt nog wel even tot Kerstmis, maar achter de schermen zijn we alweer druk bezig met de voorbereidingen voor Christmas World 2021! Na dit bewogen jaar rondom Covid-19 kunnen we niet wachten om onze kerstshow 9 oktober te openen! Het wordt een magische kerst vol verwondering, met de laatste trends als inspiratie. In de afgelopen weken zijn de eerste onderdelen van het decor klaargemaakt en in de winkel zijn we druk bezig met opruimen om plaats te maken voor de nieuwe kerstcollecties.

Wij kijken er ontzettend naar uit! Want dit jaar staat heel veel bijzonders op jullie te wachten… 👀

Een kijkje achter de schermen

Zaterdag 9 oktober is het zover, dan gaat Chrismas World 2021 officieel open! Kan je niet wachten tot de opening? Goed nieuws! De week voor de opening zijn er al meerdere kerstafdelingen geopend, waaronder de kersthuisjes afdeling. De roltrap en bovenverdieping zullen geopend zijn op 9 oktober.

Ben jij benieuwd wat voor thema er dit jaar zal komen? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze Facebook- en Instagram pagina’s!

KERSTSHOWS DOOR DE JAREN HEEN

WELKOM IN VERWONDERLAND

Hier ergens ver, ver vandaan. Lag het magische Verwonderland. Het was een ijskoude winterdag. De kou was dit jaar al vroeg binnengetrokken. Hansje Peperkoek, de vrolijkste bewoner van het dorp, was klaar om met zijn vrienden op weg te gaan met de arrenslee naar het Kasteel. De tocht was lang en vooral bijzonder. Zelfs het noorderlicht werd aangepast door de wonderbaarlijke kleuren van iedereen die naar het feest ging. Maar plots.. de wind kwam op! Hansje waaide weg en viel uit de slee… Gelukkig werd zijn val gebroken door de grote bomen van het Frozen Forest. Hij was terecht gekomen in het koude bos aan de rand van Verwonderland. Bedroeft en verdwaald liep hij tussen de grote bomen. Hansje was verkleund en tot op het deeg koud geworden. Maar daar ineens.. zag hij in de verte een lichtpuntje! Hij begon de heerlijke geuren van het feestmaal te ruiken. Snel liep Hansje door. De poort stond al open! Hansje werd overdonderd met liefde, warmte en een heerlijk feestmaal.

HET MYSTERIE VAN VLECHTORIA

Welkom in een bizar en mysterieus stukje geschiedenis. Het was december 1788 de koudste maand sinds tientallen jaren. Temperaturen daalden tot ver onder het vriespunt. Er stond al weken een ijzige Noorderwind. De touwvechterij die door de dorpsbewoners Vlechtoria werd genoemd, kraakte in haar voegen. De kou was zo ondragelijk dat de bewoners het kleine dorp verlieten. En er nooit meer terug keerde.

Eén jaar na de onheilspellende winter. Ontstond er door het heldere maandlicht weer leven in Vlechtoria. In een korte tijd raakte de wijde omgeving rondom de fabriek overwoekerd met groen. Een paradijs die op een dag werd ontdekt door paar kleine kolibries. In de korte tijd die daarop volgde verzamelde zich hier duizenden kolibries. Voor verse nectar, de zuurstofrijke lucht en een slaapplek in een grote boom.

Elke nacht als de maan weer helder schijnt. Vliegen de kolibries naar de grote holle boom in het midden van het paradijs. Het moment waarop op onverklaarbare wijze de oude fabriek weer gaat bewegen. De nectar die de kolibries in het paradijs hebben verzameld wordt in de fabriek omgezet in heerlijke geuren. Samen met de lichtgevende touwen en laaghangende mist zorgt dit voor een bijzonder spektakel. Een mysterie dat helaas maar drie maanden per jaar is te zien. Als een ode aan de bijzondere geschiedenis van Vlechtoria.

DE BETOVERENDE WERELD VAN DE VERLICHTE LOTUS

In Engeland staat een oude kas genaamd de Key Garden. In de kas groeit de lotus Victoria Amazonica. De grootste in zijn soort. Een bijzondere bloem die alleen ‘s nachts bloeit. Maar twee nachten achter elkaar laat zij haar bloem zien onder de sterren. De eerste nacht hemel wit. En de tweede nacht roze en heerlijk geurend. De grootste bloem ter wereld wordt daarna weer aan het oog onttrokken door haar reusachtige bladeren.

EEN BOTANISCH SPROOKJE

Volg de lichtjes naar de volgende wereld. In het water vind je de sleutels die je door het botanische sprookje zullen leiden. En ga mee op een reis naar een hele bijzondere kerst.

STEL JE VRAGEN OVER ONZE KERSTSHOW

Heb je een vraag? Wij hebben de meest gestelde vragen voor je op een rij gezet: over ons assortiment, productvragen, aankopen, onze faciliteiten en de openingstijden. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op, zodat we je verder kunnen helpen.

Neem direct contact op

EEN UNIEK DAGJE UIT BIJ INTRATUIN DUIVEN

Bezoek De Klimtuin om even heerlijk te ontspannen tijdens het winkelbezoek.

 

Reserveer direct